Öppettider

Besök vår butik i Vellinge

Kakelugnar Malmö

Många drömmer om en kakelugn i Malmö, oavsett om man bor i en sekelskiftsvilla eller en lägenhet i city är det just kakelugn som oftast står högst upp på listan över önskemål. Kakelugnen är i grund och botten en värmekälla men fungerar idag lika mycket som en dekorativ inrednings detalj. Oavsett om man låter installera en ny kakelugn i Malmö eller restaurerar en äldre kan man vara säker på att den sprider så väl värme som känslan av en svunnen tid.

En kakelugn är ett förbränningsrum med rökkanaler som fungerar som en skorsten. I en kakelugn eldas helst ved. Den är utformad på så vis att rökgaserna inte släpps ut. Kakelugnsmurarna fungerar som en labyrint där röken till slut leds ut genom skorstenen.

Fördelen med en kakelugn

En kakelugn magasinerar värmen i kaklet och teglet. På så vis får du en konstant uppvärmning som varar under en lång tid. Det gäller att renovera kakelugn i god tid – förslagsvis efter några år – då rökgaserna riskerar att släppas ut. Traditionella kakelugnar har oftast fem rökkanaler och kan byggas ut med värmelagrande stenar för optimal lagringseffekt.

Kakelugnar i Malmö

Om du är intresserad av en kakelugn så har du kommit rätt. Vi har under många år i branschen lyckats knyta till oss marknadens främsta leverantörer vilket är något vi är stolta över. Detta gör att vi kan erbjuda våra kunder ett brett sortiment. Hos oss får du en helhetslösning när du behöver hjälp med installation och försäljning av kakelugnar i Malmö.  Vår affärsidé är okomplicerad: kund och behov är allt i fokus för att vi ska kunna ta fram den drömkakelugn eller favoritkamin som krävs för både dekoration och för att värma önskat utrymme. Hos oss hittar du en utställning med kaminer och kakelugnar av olika modeller och märken av högsta kvalitet.

Är du intresserad av en kakelugnar i Malmö? Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Huvudkontor och lager

Fastighetsunderhåll AB
Görarpsvägen 7
255 92 Helsingborg

Tel: 042-22 95 70 eller 0703-23 10 11

Kaminbutik Vellinge

Kronvalls skorstenar
Östergatan 2
235 32 Vellinge

Tel: 040-42 43 02 eller 0703-23 10 11

Kaminbutik Åhus

Åhus Kaminer / Fastighetsunderhåll AB
Sandvaktaregatan 22C
235 96 Åhus

Tel: 044-24 87 00 eller 0703-23 10 11